Goede doel

Foto HARTfietsersHet goede doel van de Ronde van Noord-Holland is de Hartstichting. Zij doen o.a. onderzoek naar plotselinge hartstilstand, ook een actueel thema in de wielerwereld. Wetenschappers hopen met de onderzoeksresultaten plotselinge hartstilstand in de toekomst te voorkomen.

HARTfietsers rijden namens de Hartstichting mee om geld in te zamelen. Ambassadeur Shanne Braspennincx, zelf hartpatiënt, roept deelnemers aan de Ronde op om mee te fietsen als HARTfietser. 

Gesponsord de Ronde fietsen? Kan ook! Maak je eigen actie aan op de actiepagina. Beschikbaar wanneer de inschrijving van de editie van 2020 geopend is.

26 jaar en een hartinfarct

Hartstichting - Shanne BraspennincxShanne Braspennincx is professioneel wielrenster bij het Nederlandse baanwielrenteam. De Olympisch atlete is ambassadeur voor de Hartstichting tijdens de Ronde van Noord-Holland.

Shanne: “Tijdens een trainingskamp in 2015 voor de Olympische Spelen in Rio kreeg ik een hartinfarct. De afgelaste finale door regen was mijn geluk. Een hartstilstand lag op de loer. Hartproblemen zitten in mijn familie. Mijn vader kreeg een hartinfarct, mijn opa een hartstilstand. Ik had al jong hartritmestoornissen. Er is nooit erfelijkheidsonderzoek gedaan. Ik steun van harte het onderzoek naar de oorzaken van plotselinge hartstilstand. Doneer en fiets mee als HARTfietser. Zie ik je daar?”

Onderzoek aanleiding plotselinge hartstilstand

De Hartstichting investeert in onderzoek naar de aanleiding van plotselinge hartstilstand. Het levert kennis op over de groep mensen met risico op hartstilstand (hartpatiënten en familieleden). Cardiologen kunnen deze groep preventief behandelen met medicijnen. Medicatie verlaagt ook risicofactoren:  hoge cholesterol of bloeddruk. De kans op hartstilstand neemt af.

Informatie over het onderzoek vind je op deze pagina.Hartstichting Logo met tekst