Routes

Voor zowel fanatieke en recreatieve racefietsers zijn er prachtige routes over 85, 110 en 160 km. Je kunt starten vanuit Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Tijdens deze vrije toertocht bepaal je zelf in welk tempo je de route fietst. Je kunt dus op je gemak genieten van de prachtige omgeving of juist volle bak gaan.

Alle startlocaties fietsen over dezelfde route over 85, 110 of 160 km. Door de diverse opstaplocaties fietsen duizenden deelnemers verspreid door heel Noord-Holland. De 160 km komt onder andere langs Alkmaar, Schoorl, Schagen, Kolhorn, Medemblik, Hoorn, Purmerend, Castricum en Egmond aan den Hoef. Fiets je de 110 km dan zie je de omgeving van onder andere Hoorn, Purmerend, Heemskerk, Castricum, Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Heerhugowaard. Fiets je liever in een rustiger tempo? Dan is de 85 km een ideale afstand. Je komt onderweg typisch Noord-Hollandse dorpjes als Oosthuizen, Spijkerboor, West-Grafdijk en Ursem tegen.

De Ronde van Noord-Holland is een echte lenteklassieker. Alle routes komen langs karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Met de bloeiende tulpenvelden, groene polders en de huppelende lammetjes in de weide is dit dé lenteklassieker. Proef tijdens de Ronde van Noord-Holland de sfeer van de provincie, adem de frisse lentewind in en rust onderweg uit bij één van de vele gezellige terrasjes. Deze voorjaarsklassieker voorziet iedere fietsliefhebber al 50 jaar van fietsplezier.
Starttijden
160 km | 08.00 - 09.00 uur
110 km | 08.30 - 10.00 uur
85 km | 09.00 - 10.30 uur
Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden. Door te werken met starttijden zorgen we voor voldoende spreiding op de routes waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over drukte onderweg.
Klik op één van de routekaarten voor een uitvergroting
Geflitst!
Smile! Tijdens de Ronde van Noord-Holland staat er onderweg een fotograaf van Sportplaat klaar om jou vast te leggen. In de nieuwsbrief na afloop van het evenement delen we de link waar je de foto's kunt kopen.
Le Champion Cycling Club
Ben je al lid van de Le Champion Cycling Club op Strava? Hier blijf je op de hoogte van onze fietsevenementen en kom je in contact met andere fietsers.

Als deelnemer krijg jij

Volledig uitgepijlde routes
De route als GPX-bestand
Uitgebreide ravitaillering bij de verzorgingsposten onderweg en bij de finish