Routes

Bij de Ronde van Noord-Holland wordt er met verschillende doelgroepen rekening gehouden. Zo hebben de actieve kilometervreters bij de finish 110 of 160 km in de benen zitten. Daarnaast zijn er voor de genietende fietsers routes van 40 of 70 km uitgestippeld waarin je optimaal geniet van de prachtige omgeving. De startlocaties zijn te vinden in Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. De ronde van Noord-Holland is een vrije toertocht. Dit betekent dat je zelf bepaalt in welk tempo je de route fietst. Je kunt dus optimaal genieten van de prachtige omgeving of juist volle bak gaan.

Routekaart van de drie startlocaties

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de routekaartjes

AlkmaarHoornOostzaan

110 en 160 kilometer
Afhankelijk van de startlocatie die ervoor zorgt welke dorpjes/ steden je als eerste tegenkomt waar je van start gaat, zijn de afstanden van de 110 km en de 160 km identiek aan elkaar. Kies dus zelf!

Zo doe je op de 160 km onder andere Alkmaar, Schoorl, Schagen, Medemblik, Hoorn, Purmerend, Oostzaan, Castricum en Egmond a/d Hoef aan.

Fiets je de 110 km dan zie je de omgeving van onder andere Hoorn, Purmerend, Oostzaan, Castricum, Egmond a/d Hoef, Alkmaar en Heerhugowaard.

40 en 70 kilometer
De routes van de 40 en de 70 km verschillen per startlocatie. Als jij een van deze routes fiets, fiets jij in de omstreek van jouw startlocatie.

Alle routes voeren je langs karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Geniet onderweg van de bloeiende tulpenvelden, groene polders met lammetjes in de weide en met zijn historische stolpboerderijen.

Proef tijdens de Ronde van Noord-Holland de sfeer van de provincie, adem de frisse lente wind in en geniet tussen het fietsen door op één van de vele terrasjes onderweg. Deze voorjaarsklassieker voorziet iedere fietsliefhebber al ruim 40 jaar van fietsplezier.