Goede doel

Fiets mee voor onderzoek naar plotselinge hartstilstandFoto HARTfietsers

Onderzoek naar plotselinge hartstilstand is het goede doel van deze 46e Ronde van Noord-Holland. Actueel in de wielerwereld. Wetenschappers hopen met de onderzoeksresultaten plotselinge hartstilstand in de toekomst te voorkomen. HARTfietsers rijden namens de Hartstichting mee om geld in te zamelen. Ambassadeur Shanne Braspennincx, zelf hartpatiënt, roept deelnemers aan de Ronde op om mee te fietsen als HARTfietser.

Gesponsord de Ronde fietsen? Kan ook! Maak je eigen actie aan op de actiepagina.

26 jaar en een hartinfarctHartstichting - Shanne Braspennincx
Shanne Braspennincx is professioneel wielrenster bij het Nederlandse baanwielrenteam. De Olympisch atlete is ambassadeur voor de Hartstichting tijdens de Ronde van Noord-Holland.

Shanne: “Tijdens een trainingskamp in 2015 voor de Olympische Spelen in Rio kreeg ik een hartinfarct. De afgelaste finale door regen was mijn geluk. Een hartstilstand lag op de loer. Hartproblemen zitten in mijn familie. Mijn vader kreeg een hartinfarct, mijn opa een hartstilstand. Ik had al jong hartritmestoornissen. Er is nooit erfelijkheidsonderzoek gedaan. Ik steun van harte het onderzoek naar de oorzaken van plotselinge hartstilstand. Doneer en fiets mee als HARTfietser. Zie ik je daar?”

Onderzoek aanleiding plotselinge hartstilstand
De Hartstichting investeert in onderzoek naar de aanleiding van plotselinge hartstilstand. Het levert kennis op over de groep mensen met risico op hartstilstand (hartpatiënten en familieleden). Cardiologen kunnen deze groep preventief behandelen met medicijnen. Medicatie verlaagt ook risicofactoren:  hoge cholesterol of bloeddruk. De kans op hartstilstand neemt af.

Informatie over het onderzoek vind je op deze pagina.Hartstichting Logo met tekst

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief