• Nieuws
  • Nieuwe sponsor: TrueKinetix

Nieuwe sponsor: TrueKinetix

De Ronde van Noord-Holland verwelkomt dit jaar een nieuwe sponsor: TrueKinetix 

Truekinetix heeft afgelopen weekend tijdens de Bike MOTION in Utrecht de TrueBike gelanceerd. 

In aanloop naar Kona Hawaii, een aantal jaren geleden, liep Bas van Rens er tegenaan dat hij bij het trainen op een Tacx, niet de trainingsresultaten kreeg die hij er van verwachtte en dus het gevoel had dat hij vervolgens op de weg weer opnieuw moest beginnen met trainen. Als wetenschapper, tri-atleet en CEO van MYLAPS is hij toen gaan ontwikkelen. Gedreven tot op het bot wilde hij een indoor trainingsfiets bouwen die voor 100% de wegweerstand nabootst, de weerstand die je met fietsen buiten ook ervaart. Eigenlijk moeten we praten over een pedaaldruk die in ieder moment van de trapfase gelijk is aan de pedaaldruk op ieder moment van de trapfase die je ook bij het buiten fietsen ervaart.

Hij is er: de TRUEBIKE. Dit is de eerste gerobotiseerde indoor trainingsfiets ter wereld. NOC/NSF heeft de eerste fiets gekocht en inmiddels staan er een 20-tal in bestelling die we nu aan het produceren zijn.

Door deze wijziging in manier van trainen zullen ook de juiste spieren aangesproken worden met de juiste belasting. Het is daarom niet gek dat je hierdoor 20 tot 30% meer efficiëntie kunt halen uit je indoor fietstraining op onze TrueBike. Naast de betere efficiëntie wordt het indoor trainen op een TrueBike als minder vermoeiend ervaren en voelt het ook minder zwaar aan. Rob Barel (tri-atleet, trainer, wereldrecordhouder age-group) gaf het als volgt weer toen hij op de Truebike gereden had: “Nu is het me duidelijk waarom mijn indoor output nooit overeen kwam met mijn outdoor metingen”.

Voor verdere info en inzichten wil ik je verwijzen naar onze website: www.truekinetix.com