• Nieuws
  • Een zonovergoten 46e editie Ronde van Noord-Holland

Een zonovergoten 46e editie Ronde van Noord-Holland

Bijna 6.000 fietsers deden mee 

Vandaag verzamelden bijna 6.000 fietsers op een van de drie startlocaties in Noord-Holland. De Ronde van Noord-Holland ging weer vanaf Hoorn, Oostzaan en Alkmaar van start. De fietsers konden kiezen uit een 40, 60, 110 of 160 km. Het zonnetje kwam vroeg door en het bleef de hele dag een prachtige dag. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in. Er werd volop genoten van de prachtige routes langs de in bloei staande tulpenvelden en typisch Noord-Hollandse dorpjes. Organisator Le Champion en vele vrijwilligers hebben weer genoten van alle enthousiaste fietsers, het was een zeer geslaagde editie.

De Ronde van Noord-Holland is één van de oudste toertochten van Le Champion. Het is niet voor niets dat deze toertocht zo populair is! Grote groepen racefietsers stonden vandaag dan ook weer aan de start voor de 110 of 160 km. De deelnemers op deze twee langste afstanden doorkruisten een groot deel van de provincie via Castricum, Alkmaar, Schoorl, Medemblik en Purmerend. Op de 40 en 60 km kwamen vooral gezinnen, vriendenclubjes en beginnende racefietsers in actie. In een rustiger tempo maar even fanatiek, werd op de gezellige posten een stempel gehaald, zodat uiteindelijk bij de finish het felbegeerde tegeltje in ontvangst kon worden genomen. Daarnaast kregen alle fietsers dit jaar bij de finish een prachtige bos tulpen gesponsord door Kwekerij Siem Munster, ontzettend bedankt! 

Cheque voor de Hartstichting     
Voor de Hartstichting werd vandaag een bedrag van € 7.782,50 bij elkaar gefietst. Dit prachtige bedrag is het resultaat van alle donaties, die de deelnemers bij hun inschrijving aan dit goede doel hebben gedaan. Bij de sporthal in Oostzaan werd de cheque feestelijk aan de Hartstichting overhandigd.

Editie 2019
De 47e Ronde van Noord-Holland wordt gereden op zaterdag 13 april 2019. De inschrijving gaat op 12 november van start. Voor meer informatie zie www.rondevannoordholland.nl