• Nieuws
  • Kwekerij Siem Munster sponsort de tulpen!

Kwekerij Siem Munster sponsort de tulpen!

Tijdens de Ronde van Noord-Holland ontvangt elke deelnemer bij de finish een bosje tulpen van Kwekerij Siem Munster. De Kwekerij heeft voor iedere fietser een prachtig bosje gesponsord. 

Kwekerij Siem Munster is een agrarisch bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in zowel de teelt van tulpen als in de akkerbouw. Het bedrijf is gevestigd in de Kop van Noord Holland, in de Wieringermeer, direct langs de snelweg A7 (Groningen-Amsterdam).

Met een team van medewerkers dat in aantal varieert van 3 tot 30, afhankelijk van het seizoen, zorgen wij ervoor dat we jaarlijks zo’n 8 miljoen tulpen af kunnen leveren. Naast de bloemen telen wij circa 40 hectare bollen op het land, deels om in onze eigen kas tot tulp te kweken en deels voor de verkoop aan derden.

Behalve de tulpenkwekerij is er ook een akkerbouwtak. Jaarlijks telen wij circa 13 hectare Spunta pootaardappelen welke geëxporteerd worden naar landen als Algerije, Israel, Saoudi Arabië en Jamaica. Daarnaast worden er tarwe, graszaad en suikerbieten verbouwd.

Naast de agrarische werkzaamheden worden er excursies op het bedrijf verzorgd, is er een camperplaats en zijn er meerdere vergaderruimtes beschikbaar voor het bedrijfsleven.

Tulpenbloemen

In onze kassen produceren wij zo’n 7.000.000 – 8.000.000 tulpen per seizoen (eind december – medio april).  Het assortiment is breed opgezet. Er is een combinatie van enkelbloemige, dubbelbloemige en parkiettulpen. Ieder jaar wordt er een zorgvuldige selectie gemaakt van verschillende kleuren, zodat er voor elk wat wils is. Zo kan er gekozen worden voor gevestigde soorten als Purple Prince, Strong Gold, Escape, Leen vd Mark, Cilesta, Dynasty en White Prince, voor nieuwere soorten als High Roler en Rapid Ice of voor het exclusievere assortiment met soorten als Libretto Parrot, Top Parrot en Bright Parrot.

Meer informatie op: www.munsterflowers.nl of www.tulpenexcursie.nl